🚚Transport GRATUIT la comenzi peste 199lei

↩️Retur gratuit in easybox

📍Livrare in easybox 9 lei

Somn odihnitor - informatii utile si sfaturi pentru alegerea pijamalelor potrivite pentru o noapte odihnitoare

Somn odihnitor - informatii utile si sfaturi pentru alegerea pijamalelor potrivite pentru o noapte odihnitoare
Un somn odihnitor este un aspect esential pentru o sanatate buna, cat si pentru starea noastra de spirit. Cu siguranta ca si tu ai experimentat cel putin o data anumite momente in care odihna de pe timpul noptii nu a fost deloc calitativa, iar consecintele au fost resimtite in toate aspectele vietii de zi cu zi. Astfel, trebuie sa stii ca somnul este un proces vital pentru organismul tau, intrucat in acest fel corpul se reface si se pregateste pentru ziua urmatoare.

De asemenea, oboseala nu te afecteaza doar fizic, ci si mental, intrucat un creier odihnit va avea o capacitate mai mare de concentrare, va lua decizii mult mai bune si va rezolva mai rapid problemele. In acest sens, lipsa orelor de odihna corespunzatoare, care sunt minimum 8, dupa cum spun expertii, poate duce la scaderea performantei cognitive, cresterea nivelului de stres si iritabilitate mai accentuata, precum și la afectarea starii tale de spirit.

Astfel, este primordial sa acorzi atentie unor detalii extrem de importante care pot face ca noaptea ta sa fie una perfecta si extrem de odihnitoare. Mai mult, pot exista chiar si anumite greseli pe care sa le faci inainte de culcare si care sa influenteze negativ tot parcusul serii. Este esential, astfel, sa le identifici din timp si sa incerci sa tii cont cat mai mult de ele in fiecare zi.

In articolul urmator, vom explora in detaliu factorii care iti pot imbunatati considerabil calitatea somnului si te vom indruma spre pasii de care trebuie sa tii cont in fiecare seara, inainte de ora de culcare. Mai mult, vom vorbi si despre importanta pe care o are pijamaua in tot acest proces, chiar daca tie ti se pare ceva nesemnificativ, la prima vedere.
 

1. Somn odihnitor - cum sa ai parte de un somn calitativ din toate punctele de vedere


Un somn calitativ este esential pentru a obtine performante in toate domeniile, iar acest lucru poate fi confirmat cu usurinta de oricine. Daca te lupti insa cu nopti mai agitate si simti ca nu te odihnesti suficient, iti vom oferi in continuare cateva sfaturi practice care iti vor fi de mare ajutor.

In primul rand, unul dintre cei mai importanti factori, pentru un somn calitativ, este mentinerea unui program regulat. Incearca sa te culci si sa te trezesti in fiecare zi la aceleasi ore, inclusiv in weekenduri. Acest lucru ajuta corpul sa isi regleze ritmul si sa stie cand sa se pregateasca pentru noapte. Poti face acest experiment macar pentru cateva zile, sa vezi daca functioneaza.

Mai mult, asigura-te ca dormitorul tau indeplineste toate criteriile unui somn favorabil. Alege, asadar, o saltea confortabila, dar si niste perne care sa-ti sustina cat mai bine capul. La fel de important mai este si sa mentii temperatura camerei la un nivel potrivit, nu prea ridicat, dar nici prea jos, si, nu in ultimul rand, asigura-te ca este intuneric si liniste, cand mergi la somn.

La fel de important mai este si sa eviti consumul de cafeina sau alcool cu cateva ore inainte de culcare. Aceste substante pot interfera cu calitatea somnului si pot face dificila adormirea sau mentinerea unui somn profund.

De asemenea, in dormitorul tau incearca sa te tii departe de ecranele de orice fel. Lumina albastra emisa de aceste dispozitive electronice, cum ar fi telefoanele mobile si televizoarele, iti pot perturba extrem de mult somnul, chiar daca nu esti constient de acest lucru. Incearca, in schimb, sa eviti utilizarea lor cu cel putin o ora inainte de culcare, dar si sa le elimini pe cat de mult poti din dormitor.

Tot la capitolul ce tine de alegeri alimentare mai trebuie sa stii si faptul ca pe langa bauturile de mai sus, care trebuie evitate, este necesar sa elimini si produsele prea grele sau bogate in grasimi, inainte de culcare. Acestea pot provoca disconfort gastric destul de accentuat si acest lucru iti poate afecta somnul. Incearca sa elimini din dieta ta mesele copioase cu cateva ore inainte de culcare si alege gustarile mai usoare, cum ar fi un iaurt, un fruct sau o supa, care pot fi digerate foarte usor.

Nu in ultimul rand, ar mai trebui sa stii si ca exercitiile fizice regulate pot contribui la un somn mai bun. Asadar, incearca zilnic sa faci cel putin 30 de minute de miscare, fie ca ne referim la un antrenament intens sau la un simplu mers pe jos.

Prin urmare, urmand aceste sfaturi practice si facand din somn o prioritate, poti avea parte de o odihna extrem de calitativa, dar si de foarte multe beneficii in viata de zi cu zi, implicit.

2. Elementele pe care trebuie sa le ai in vedere pentru somn odihnitor


Pe langa sfaturile pentru un somn odihnitor despre care am discutat mai sus, iti vom mai oferi in acest capitol si cateva elemente care te pot ajuta sa ai parte de niste nopti perfecte.

Pijamaua, desi poate parea un element simplu, are un impact semnificativ asupra calitatii somnului. Alegerea potrivita poate face diferenta dintre o noapte odihnitoare sau una destul de agitata. In primul rand, trebuie sa stii ca materialul din care este confectionata aceasta este crucial. Ele trebuie sa fie calitative si sa lase pielea sa respire cat mai mult pe timpul noptii. Mai mult, pijamaua trebuie sa fie potrivita ca marime, nu prea stramta sau prea larga, pentru a evita disconfortul si starea agitata neplacuta de pe timpul noptii.

Un al doilea element important caruia trebuie sa-i acorzi o atentie deosebita mai este si lenjeria de pat, care trebuie sa fie, in mod evident, la fel de calitativa ca si imbracamintea pe care o porti pe timpul noptii. Vorbim aici inclusiv de cearsafuri, dar si de fetele de perna, fiind necesar ca acestea sa aiba o textura extrem de placuta la atingere, care sa nu irite pielea. Lenjeria de pat din bumbac de inalta calitate este adesea recomandata, deoarece este moale si permite pielii sa respire. De asemenea, nu uita ca aceasta trebuie sa fie mereu curata si proaspat spalata, intrucat astfel poate contribui semnificativ la senzatia de confort in timpul somnului.

Bineinteles, de pe lista aceasta nu are cum sa lipseasca nici salteaua patului, care este un alt element esential pentru un somn odihnitor. Alege una potrivita nevoilor tale individuale, mai ales daca stii ca te confrunti si cu anumite probleme de sanatate, precum ar fi durerea de spate. In acest caz, o saltea care ofera suport optim pentru coloana vertebrala poate reduce disconfortul si te poate ajuta sa te simti perfect pe timpul noptii. In plus, si inlocuirea saltelei vechi si uzate poate fi necesara, pentru a mentine un somn odihnitor pe termen lung.

Chiar daca nu este vorba despre un element fizic, este important de mentionat si faptul ca o rutina de relaxare inainte de culcare poate pregati corpul si mintea pentru somn. Poti opta pentru mai multe activitati, precum ar fi cititul unei carti, meditatie, daca obisnuiesti sa faci asta, sau chiar si un dus cald sau o baie intr-o cada, alaturi de bautura preferata. O rutina regulata inainte de culcare poate semnaliza creierului ca este timpul sa se relaxeze si sa se pregateasca pentru somn.

Asadar, pentru a avea parte de o noapte odihnitoare, este important sa acorzi atentie tuturor elementelor din acest capitol, dar si celor discutate mai sus. De la pijamale confortabile si lenjeria de pat de calitate, pana la salteaua potrivita si un mediu de dormit linistit, toate aceste aspecte contribuie la un somn cat mai linistit si relaxant.

2. Pentru somn odihnitor - elementele care te ajuta sa ai parte de un somn odihnitor- fete in pijamale roz so rosii-min

3. Sfaturi pentru un somn odihnitor si linistit - de ce este important sa acorzi atentie pijamalelor


Pentru un somn odihnitor este nevoie sa respecti mai multe criterii, dupa cum spuneam mai sus, insa, de departe, pijamalele se incadreaza in topul acestei liste. Ele trebuie sa respecte mai multe cerinte, pentru a fi perfecte de purtat pe tot parcursul noptii, iar noi iti vom dezvalui cele mai importante lucruri pe care trebuie sa te concentrezi.

In primul rand, acestea trebuie sa fie extrem de confortabile. Uneori, nu exista o senzatie mai placuta decat sa te imbraci cu un set de pijamale moi si placute la atingere, cum ar fi pijamale cocolino pentru dame, care se simt minunat pe piele si nu o irita pe parcursul noptii.

Un alt aspect important pentru un somn odihnitor seara mai este ca alegerea acestora sa se faca in functie de sezonul in care te afli. Spre exemplu, pentru noptile reci de iarna, este esential sa optezi pentru variantele mai groase, precum ar fi pijamalele cocolino pentru barbati sau pentru femei. De asemenea, exista pe site-ul nostru optiuni si pentru cei mai mici membri ai familiei, astfel incat sa aiba si ei parte de toata linistea si confortul posibil pe parcursul noptii. Asadar, pijamale cocolino pentru copii sunt ideale pentru acestia, iar micutii pur si simplu le vor adora.

Dupa cum spuneam si mai sus, pijamalele ar trebui, de asemenea, sa permita pielii sa respire, ajutand astfel la prevenirea acumularii caldurii si a umiditatii in timpul somnului. Acest lucru poate fi usor de obtinut prin alegerea unor materiale naturale, precum bumbacul, care regleaza foarte bine temperatura organismului.

Chiar daca te gandesti la pijamale ca la o piesa vestimentara relaxanta, care trebuie sa-ti permita sa te misti cat mai in voie, ai grija totusi ca acestea sa nu fie prea largi. Este esential sa alegi unele care sa se potriveasca perfect masurilor tale, acest lucru avand o contributie semnificativa la un somn neintrerupt.

De asemenea, poti oferi atentie si cusaturilor sau modului in care ele sunt fabricate. Este important sa alegi doar furnizori care sa-ti ofere calitate si, implicit, confort pe tot parcursul noptii.

Nu in ultimul rand, nu uita faptul ca si stilul personal conteaza extrem de mult. Fiecare persoana are preferinte diferite in ceea ce priveste designul si culorile pijamalelor. Alegerea unora care iti plac si te reprezinta poate contribui la starea de bine si relaxare inainte de somn.

Asadar, pijamalele sunt mai mult decat simple haine de noapte. Ele reprezinta un element esential pentru un somn odihnitor. Optand pentru pijamale confortabile, potrivite pentru sezon si de inalta calitate, iti poti imbunatati foarte mult calitatea somnului si te poti trezi dimineata simtindu-te plin de energie.

3. Sfaturi pentru un somn odihnitor - cum trebuie sa fie pijamalele pentru un somn odihnitor - fata in pijama cocolino roz-min



Pijamalele cocolino sunt renumite pentru confortul si calitatea lor superioara, dupa cum vorbeam deja. Pentru a le mentine insa intr-o stare  cat mai perfecta si pentru a te bucura de ele pe termen lung, este esential sa le intretii corespunzator. Asadar, noi iti vom oferi cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le faci, dupa ce iti cumperi un astfel de set, pentru ca el sa nu se uzeze rapid.

Primul pas este sa citesti cu atentie eticheta de intretinere a acestor pijamale. Fiecare model poate avea cerinte specifice, ce tin de spalare si ingrijire, astfel incat este important sa respecti aceste instructiuni, pentru a evita deteriorarea materialului in timp sau chiar si decolorarea lor.

De asemenea, tot pentru a mentine culorile vibrante si pentru a proteja materialul, o idee la fel de buna de luat in calcul este si sa speli pijamalele pe dos. Acest lucru poate preveni decolorarea si poate reduce semnificativ aspectul de uzura in timp.

Tot pentru spalarea pijamalelor cocolino, este important sa utilizezi un detergent delicat si poate chiar sa eviti balsamul de rufe. Acesta din urma poate lasa reziduuri pe suprafata hainelor si poate afecta calitatea moale a materialului, motiv pentru care este mai bine sa-l elimini.

Mai mult, nu le spala la temperaturi prea ridicate. Urmeaza intotdeauna intructiunile de pe eticheta, insa recomandarea ar fi sa le pui la doar 40 de grade. Acest lucru ajuta la prevenirea deteriorarii fibrelor si mentine materialul in stare optima o lunga perioada de timp. Totodata, evita supraincarcarea masinii de spalat, pentru a permite astfel pieselor de imbracaminte, inclusiv pijamalelor, sa se spele si sa se clateasca corespunzator.


In concluzie, acestea sunt cele  mai importante sfaturi pentru un somn linistit pe care trebuie sa le cunosti. Respecta toate recomandarile facute mai sus, iar, in acest fel, vei putea fi extrem de productiv a doua zi, dar si fi plin de energie. Tu ce pijamale preferi sa porti pe timpul noptii?

Sursa foto: pexels.com, freepik.com
 
Postarea urmatoare Postarea anterioara

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!