🚚Transport GRATUIT la comenzi peste 199lei

↩️Retur gratuit in easybox

📍Livrare in easybox 9 lei

Tipuri de corp - afla cum sa-ti identifici tipul de silueta si cum sa faci cele mai bune alegeri stilistice

Tipuri de corp - afla cum sa-ti identifici tipul de silueta si cum sa faci cele mai bune alegeri stilistice

Fiecare femeie este unica, iar acest lucru este dovedit de formele, tipurile de corp si masurile individuale, care te diferentiaza de restul doamnelor si care iti ofera posibilitatea de a te afirma intr-un mod diferit. Chiar daca perfectiunea este, in cotinuare, la mare cautare, trebuie sa stii ca nu exista un „ideal” cand vine vorba de forma corpului, iar fiecare are un farmec aparte. De-a lungul timpului, societatea a promovat anumite standarde de frumusete, dar in prezent, comunitatea de fashion si beauty incearca sa arate faptul ca diversificarea de pe acest plan este bine venita si ca femeile au nevoie sa se identifice prin diferite criterii, acesta fiind unul dintre ele.

Tot ce trebuie sa faci este sa cunosti cate tipuri de corp la femei exista si sa inveti sa te iubesti fix asa cum esti, pentru ca aici sta esenta unei vieti fericite. Totusi, extrem de important mai este sa porti hainele perfecte care iti avantajeaza trasaturile, astfel incat sa-ti scoti cat mai bine in evidenta atuurile. Indiferent daca ai corpul in forma de clepsidra, ai o forma de mar sau de piramida, exista optiuni variate pentru fiecare dintre ele, iar despre aceste lucruri ne propunem sa vorbim in acest articol.

In continuare, se vor prezenta pe larg detalii despre tipurile de siluete, te vom invata sa le identifici, dar iti vom dezvalui si care este motivul pentru care este important sa detii aceste informatii. In final, vom discuta despre alegerile vestimentare care avantajeaza fiecare corp, inclusiv costumul de baie pentru care ar trebui sa optezi.
 

1. Tipuri de corp - care sunt tipurile de corp la femei? 

Exista mai multe tipuri de siluete la femei pe care trebuie sa le cunosti, iar fiecare dintre ele vine cu propriile caracteristici, astfel incat sa le poti identifica extrem de usor. Abia dupa ce vei citi aceste informatii, vei putea cunoaste exact ce alegeri vestimentare sa faci.

Asadar, putem vorbi, in primul rand, despre forma corpului para. Persoanele care se regasesc aici trebuie sa aiba umerii mai mari, in comparatie cu soldurile, ceea ce confera exact iluzia acestui fruct. Talia, in schimb, este de regula una definita si subtire si nu se compara cu partea de sus, adica cu umerii.

Continuam cu forma corpului mar, unde umerii sunt, de regula, mai mari, in comparatie cu soldurile si talia, care de data aceasta este mai putin definita. Adesea, aceasta forma a corpului vine insotita de un bust mai mare si doar imbracamintea adecvata poate contribui la echilibrarea proportiilor si la accentuarea altor trasaturi.

Femeile care au forma corpului in dreptunghi au umerii, talia si soldurile de aproximativ aceeasi latime, fara o talie bine definita. Aceasta silueta se remarca prin linii drepte si proportii egale intre diferitele parti ale corpului, astfel incat nicio trasatura nu iese mai mult in evidenta decat alta.

Continuam lista cu tipul de corp clepsidra, unde putem vorbi despre o silueta echilibrata, cu umeri si solduri aproximativ de aceeasi latime si o talie bine definita. Aceasta forma a corpului este adesea considerata ca avand proportii ideale, intrucat pastreaza un echilibru armonios intre diferitele zone ale corpului, facand silueta sa para extrem de armonioasa.

Formele corpului sunt extrem de diverse, iar acest lucru o poate confirma si lista noastra, in continuare vorbind despre forma de tip palnie. Persoanele care se incadreaza in aceasta categorie au umerii mai ingusti in comparatie cu soldurile, creand o silueta in forma de A, fiind, de asemenea, foarte usor de recunoscut. In oglinda insa, se situeaza silueta de tipul piramidei inverse, care se caracterizeaza printr-o forma de corp cu umerii mai largi decât soldurile si talia.

Totusi, in ciuda caracteristicilor diferite, fiecare tip de corp are frumusetea sa distincta, iar moda poate fi ajutorul de care ai nevoie pentru a evidentia trasaturile pozitive si a te face sa te simti increzatoare, in momentele in care poate nu esti atat de sigura pe tine.
1. Tipuri de corp - care sunt tipurile de corp la femei - cele 5 tipuri de siluete

 

2. De ce este important sa-ti cunosti forma corpului?

Este important sa-ti cunosti tipul de silueta pentru ca acest aspect influenteaza mai multe aspecte din viata de zi cu zi. Fiecare femeie are o forma unica, dupa cum spuneam anterior, iar descoperirea si intelegerea acesteia poate aduce numeroase beneficii, care pot contribui, in primul rand, la sporirea increderii in sine, dar si la modul in care te percep ceilalti.

In primul rand, trebuie sa-ti alegi hainele in functie de forma corpului. Intelegand proportiile si liniile corpului tau, vei alege doar anumite tinute care sa-ti puna in evidenta atuurile si care poate sa ascunda anumite imperfectiuni sau sa echilibreze zonele pe care poate doresti sa le camuflezi. Facand alegerile stilistice potrivite, te vei simti mult mai confortabil si mai increzatoare in propria ta piele, iar acest lucru se va reflecta in felul in care te porti cu anumite persoane, in atitudinea ta sau in modul in care porti un dialog. Despre cum sa te imbraci in functie de forma corpului vom vorbi mai jos, unde-ti vom oferi o serie de sfaturi si recomandari ultile, pe care fiecare femeie are nevoie sa le stie.

De asemenea, cunoasterea formei corpului te poate ajuta sa eviti achizitiile inutile si sa faci alegeri mai inteligente, atunci cand cumperi haine. Daca stii din start ce piese te avantajeaza si ce haine ar trebui sa fie excluse din garderoba ta, vei economisi timp si bani, concentrandu-te astfel doar pe alegerile stilistice care iti vor completa garderoba in mod util si armonios. Uneori, poti avea tendinta sa cumperi impulsiv si sa te ghidezi mai mult dupa moda, insa acest lucru nu inseamna ca acele piese te vor si avantaja.

Dupa ce afli tipurile de corp la femei vei putea, de asemenea, sa iti explorezi in profunzime si sa-ti dezvolti propriul stil personal. Indiferent de tendintele si de moda care este oricum trecatoare, tinutele care te scot in valoare cat mai bine vor fi intotdeauna cele mai potrivite si te vor ajuta sa-ti exprimi personalitatea intr-un mod in care poate pana atunci nu ai facut-o. Tot dupa aflarea siluetei poti cunoaste si o alta latura a modei si poti experimenta noi haine, pe care poate pana atunci nu ai avut tupeu sa le pui pe tine.

Pe langa impactul asupra modului in care te imbraci insa, cunoasterea formei corpului poate avea si un impact pozitiv si asupra increderii in sine, dupa cum spuneam deja. Acceptand si intelegand tipul de silueta pe care-l ai, iti poti intelege mai bine micile imperfectiuni, le poti accepta si, astfel, poti invata sa te apreciezi asa cum esti.

Asadar, cunoasterea formei corpului este un proces important pentru fiecare femeie care-si doreste sa traiasca in armonie, fara sa se judece sau fara sa faca tot felul de prejudecati cu privire la aspectul sau fizic.
2. De ce este important sa-ti cunosti forma corpului - 5 tipuri de siluete


 

3. Tipuri de corp la femei - cum trebuie sa te imbraci in functie de tipul de corp pe care-l ai

Indiferent insa de tipul de silueta in care te-ai identificat pana acum, modul in care te imbraci poate juca un rol crucial in punerea in valoare a trasaturilor si in evidentierea frumusetii naturale, dupa cum am mai spus in repetate randuri. Trebuie sa intelegi ca alegerea hainelor potrivite va aduce un plus de incredere si poate face o diferenta semnificativa in felul in care te simti, dar si in felul in care esti perceputa de cei din jurul tau. Increderea este principalul accesoriu pe care orice femeie trebuie sa-l poarte, iar asta trebui sa ai si tu in minte constant.

Asadar, vorbim, prima data, de forma corpului clepsidra, unde, pentru a o pune cat mai bine in valoare si pentru a o echilibra, este nevoie sa se aleaga haine cu croiala in talie, care sa evidentieze cat mai mult aceste masuri perfecte. Rochiile in forma de A, cele cu talie inalta sau chiar adaugarea unor centuri, pentru sublinierea taliei, reprezinta unele dintre cele mai potrivite alegeri pe care le pot face femeile care se regasesc in aceasta categorie.

Tipurile de siluete feminine continua cu forma palnie, unde, pentru a echilibra cat mai bine proportiile, poti alege haine care sa atraga atentia catre partea superioara a corpului. Bluzele cu detalii la nivelul umerilor, jachete scurte si pantaloni sau fuste cu croiala dreapta pot fi o alegere potrivita si te pot ajuta in acest sens. Daca te regasesti insa in aceasta categorie, evita piesele mult prea stramte la nivelul soldurilor, care nu vor crea un aspect foarte armonios.

Femeile cu corp in forma de mar au nevoie de haine cu talie inalta, pentru a contura mijlocul si pentru a echilibra cat mai armonios proportiile. Bluzele sau rochiile mai evazate pot fi o alegere buna, iar cand vine vorba de pantaloni, tot cei drepti sau cu croiala evazata pot crea un efect echilibrat. Evita, de asemenea, piesele mulate, care pot scoate prea mult in evidenta formele corpului la femeile din aceasta categorie.

Cand vorbim insa de tipul de corp dreptunghiular, pentru a crea iluzia unei talii mai inguste, se pot alege haine care sa adauge volum in zona umerilor sau soldurilor. Concret, putem vorbi despre rochiile sau bluzele cu decolteu adanc in V, fustele cu pliuri sau bluzele cu volane, care pot fi alegeri extrem de potrivite pentru aceasta categorie de doamne.

Nu in ultimul rand, pentru a echilibra silueta in forma piramidei inversate, se pot alege haine care sa adauge volum in zona soldurilor. Fustele sau pantalonii evazati, rochiile cu trena sau bluzele cu imprimeuri in partea de jos pot fi o alegere potrivita.

Este important totusi sa experimentezi cat mai mult si sa descoperi chiar tu ceea ce te avantajeaza cel mai mult. Asadar, acum ca ai aflat cum iti dai seama de forma corpului, poti indrazni cu diferite piese vestimentare si sa-ti creezi propriul stil.
3. Tipuri de corp la femei - cum trebuie sa te imbraci in functie de tipul de corp pe care-l ai - femei cu diferite siluete

4. Tipuri de siluete - sfaturi si recomandari utile pentru a alege costumul de baie care iti avantajeaza silueta


Indiferent de formele corpului feminin in care te-ai identificat, alegerea unui costum de baie potrivit poate face o diferenta semnificativa in punerea in valoare a trasaturilor tale. Asadar, afla ca nu doar hainele din viata de zi cu zi trebuie sa fie alese astfel, ci si aceste piese pe care le porti la plaja si la piscina si care iti pot schimba complet starea de spirit.

Deci, pentru silueta de tip clepsidra, costumele de baie cu talie inalta iti pot evidentia extrem de bine corpul si iti pot scoate in evidenta extrem de bine atuurile. Totusi, pentru a evita sa incarci si mai mult imaginea, opteaza pentru culori si modelele mai discrete.

Femeile cu tipurile de siluete feminine palnie ar trebui sa opteze pentru costume de baie cu push-up, pentru a adauga volum in zona bustului. Slipul cu imprimeuri sau culori vibrante poate atrage atentia catre partea de jos a corpului, deci te poti orienta catre aceste variante oricand, daca te incadrezi aici.

Daca ai insa o silueta de tip mar, opteaza atunci tot pentru costumele de baie cu 2 piese si cu slip cu talie mai inalta, pentru a crea iluzia unui mijloc mai subtire. Alege un sutien cu cupe si bretele late pentru a echilibra proportiile. De asemenea, poti incerca si costumele de baie modelatoare, care iti pot echilibra perfect silueta si care iti pot oferi increderea in sine de care ai nevoie.

Cand vorbim insa de forma corpului la femei dreptunghiulara, atunci costumele de baie intregi, cu volane sau alte detalii la nivelul umerilor si soldurilor pot fi varianta pe care o cauti.

Nu in ultimul rand, pentru silueta piramidei inversate ar trebuie sa optezi pentru  costume de baie tanga, cu slip cu talie joasa, pentru a atrage atentia cat mai mult catre partea de jos a corpului. Poti alege si costume de baie in marimi mari, astfel incat sa fii gata de plaja cu cea mai buna alegere stilistica.

Asadar, fiecare forma de corp are particularitatile sale, dupa cum am discutat pe tot parcursul acestui articol, iar un costum de baie care arata bine pe o alta persoana, nu inseamna ca va arata la fel de bine si pe tine. Incearca sa alegi intotdeauna unul care sa puna in valoare trasaturile unice ale siluetei tale. Spre exemplu, daca ai un bust mai generos, asigura-te ca acesta iti ofera suport adecvat pentru sanii tai. Sutienul cu cupe si bretele late poate fi o alegere potrivita in acest caz, pentru a evita disconfortul si a asigura un aspect estetic placut.

De asemenea, mai trebuie sa stii si ca nuantele si imprimeurile pot influenta extrem de mult felul in care costumul de baie arata pe corp. In general, culorile deschise pot accentua si mari zonele respective, pe care tu le consideri a fi imperfecte, in timp ce culorile inchise pot subtia si estompa aceste defecte.

Mai mult, inainte sa faci aceasta achizitie, asigura-te ca materialul costumului de baie este confortabil si rezistent la apa si clor. Materialul de calitate va contribui la durabilitatea costumului si va oferi confort in timpul purtarii.
4. Tipuri de siluete - sfaturi si recomandari utile pentru a alege costumul de baie care iti avantajeaza silueta - costum de baie negru, intreg
4. Tipuri de siluete - sfaturi si recomandari utile pentru a alege costumul de baie care iti avantajeaza silueta - costum de baie albastru intreg
4. Tipuri de siluete - sfaturi si recomandari utile pentru a alege costumul de baie care iti avantajeaza silueta - costum e baie roz cu snur sus
4. Tipuri de siluete - sfaturi si recomandari utile pentru a alege costumul de baie care iti avantajeaza silueta - fata in costum de baie alb si ochelari de soare
4. Tipuri de siluete - sfaturi si recomandari utile pentru a alege costumul de baie care iti avantajeaza silueta - slipi pe rosu si bluza rosie, femeie, ocean
4. Tipuri de siluete - sfaturi si recomandari utile pentru a alege costumul de baie care iti avantajeaza silueta - femeie, sutien de baie alb cu albastru cu dungi
4. Tipuri de siluete - sfaturi si recomandari utile pentru a alege costumul de baie care iti avantajeaza silueta - costum de baie intreg, cercei roz lungi, bratari colorate
4. Tipuri de siluete - sfaturi si recomandari utile pentru a alege costumul de baie care iti avantajeaza silueta - costum de baie rosu, 2 piese
4. Tipuri de siluete - sfaturi si recomandari utile pentru a alege costumul de baie care iti avantajeaza silueta - costum de baie roz, 2 piese, ocean




In concluzie, este esential sa-ti cunosti propriul corp si propria silueta, pentru a putea, ulterior, sa faci cele mai inspirate alegeri stilistice. Tu ce tip de corp ai?

Sursa foto: freepik.com
 

Postarea anterioara

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!